Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Zöldbabfőzelék kolbásszal
A zöldbabfőzelék kolbásszal egy klasszikus magyar étel, amelyben a friss zöldbab és a fűszeres kolbász remekül kiegészíti egymást. Finom, tápláló, és pofonegyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
Zöldbabfőzelék
- 1 kg zöldbab
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 1 Kanál liszt
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
Kolbász
- 2 ks fűszeres szárazkolbász
Eljárás
A zöldbabot megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon pároljuk.
Egy kis lábasban a lisztet világosbarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett besamel mártást készítünk.
Amikor a zöldbab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a besamel mártást, és összefőzzük.
Közben egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászt, és a kész főzelék tetejére szórjuk.