HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Zöldborsó főzelék recept

Egy gyors főétel, mely ízlés szerint kiegészíthető tojással, sült kolbásszal, pirított hagymával. Amennyiben valamiért a borsószemek nem lennének elég hívogatóak, az étel elkészítése után botmixerrel egyszerűen krémesíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 600 g friss vagy fagyasztott zöldborsó Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 112 Csésze tej Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A zöldborsót, az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy nagy edénybe tesszük. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel. Közepes lángon 7-10 percig főzzük, időnként megkeverve, amíg a borsó megpuhul.

2. Lépés

Közben összekeverjük a lisztet és a tejet, és lassan hozzáadjuk a borsóhoz. 2-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk paprikával és apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új