HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Zöldborsó főzelék recept
Egy gyors főétel, mely ízlés szerint kiegészíthető tojással, sült kolbásszal, pirított hagymával. Amennyiben valamiért a borsószemek nem lennének elég hívogatóak, az étel elkészítése után botmixerrel egyszerűen krémesíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 600 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 11⁄2 Csésze tej
- só
- bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A zöldborsót, az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy nagy edénybe tesszük. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel. Közepes lángon 7-10 percig főzzük, időnként megkeverve, amíg a borsó megpuhul.
2. Lépés
Közben összekeverjük a lisztet és a tejet, és lassan hozzáadjuk a borsóhoz. 2-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
3. Lépés
Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk paprikával és apróra vágott petrezselyemmel.