HIRDETŐ
Forrás: samuel howell
Zöldborsós csirkemellcsíkok
Egy ízletes, egyszerű és egészséges csirkeétel receptje, amelyet friss zöldborsóval készítünk. Egy könnyű vacsora vagy ebéd, amely megfelel a család egészségtudatos étkezésének.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirkemell
- 300 g friss zöldborsó
- 1 ks közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál olaj
- só, fehérbors ízlés szerint
- csipet petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
3. Lépés
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pároljuk üvegesre.
4. Lépés
Amint a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a csirkecsíkokat, és pirítsuk őket aranybarnára.
5. Lépés
Ezután szórjuk bele a zöldborsót, és folyamatosan kevergetve pároljuk 5 percig.
6. Lépés
Öntsük hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőmérsékleten főzzük további 10 percig.
7. Lépés
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.