HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Babpüréből készült Babacsinta
A babacsinta hagyományos magyar desszert, melyet a palacsintához hasonlóan tálalunk, csak ez esetben babpüréből készült tésztával, mely kíváló finomság és egészséges is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g főtt bab
- 2 tojás
- 150 g liszt
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A babot alaposan mossuk meg, majd nagy lábasban puhára főzzük.
2. Lépés
Amikor a bab megpuhult, szűrőben lecsepegtetjük és összeturmixoljuk.
3. Lépés
A turmixolt babhoz hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a tejet, a cukrot, a sót és a sütőport, majd jól összekeverjük.
4. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanál segítségével a tésztából palacsintákat sütünk.
5. Lépés
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.
6. Lépés
Még melegen tálaljuk, ízlés szerint lekvárral, porcukorral, vagy akár fagyival is kínálhatjuk.