HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Bácskai rizses hús
Rendkívül finom és írtó gyorsan elkészül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 20 dkg sertéscomb
- 1 bögre Rizs
- 1 ks vöröshagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ek sertészsír
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
- 2 ek napraforgóolaj
- 5 dl víz
- 3 ek Petrezselyem
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk.
2. Lépés
Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával.
3. Lépés
Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön 40-45 percig pároljuk a húst.
4. Lépés
Közben megfőzzük a rizst. Amikor megfőtt a hús, hozzáöntjük a rizst, és megszórjuk az egészet petrezselyemmel, és jól összekeverjük, aztán tálalhatjuk is.