HIRDETŐ

Forrás: canva

Borscs

Istenien finom és laktató étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús (lehetőleg lapocka vagy más, ízletes szelvény) Hozzáadott
  • 3 ks Közepes méretű cékla Hozzáadott
  • 2 ks nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 1 ks nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks zellergumó Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld és kapor Hozzáadott
  • 1 ks citrom leve Hozzáadott
  • 7 dl marhahúsleves leveskockából is készíthető Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 3 evőkanál fehér bor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Édes nemes pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húsokat alaposan megmossuk, szükség szerint darabokra vágjuk. Javasolt kisebb, egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek meg. A zöldségeket (céklát, burgonyát, sárgarépát, hagymát, fokhagymát, petrezselymet) megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy tűzálló edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Fontos, hogy ne kapjon túl erős lángot, mert könnyen megég.

3. Lépés

A húshoz hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kis lángon addig pároljuk, míg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a céklát, sárgarépát és a zellergumót, majd jól összekeverjük és 5 percig pároljuk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, paradicsompürét, a paprikát, bor- és citromlevet. Húslével felengedjük, majd sóval, borssal ízesítjük.

6. Lépés

Fedő alatt lassú tűzön főzzük kb. 2 órán át, amíg a hússzelvények teljesen megpuhulnak. Figyeljünk arra, hogy a hús és zöldségek ne égjenek le, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

7. Lépés

Ha kész, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és kaprot adunk hozzá.

8. Lépés

Tálaláskor minden adaghoz adjunk egy kanál tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új