Forrás: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Burgonya golyók
A burgonyagolyó az egyik kedvenc ételem. Tökéletes rágcsálnivalónak vagy hús vagy hal mellé köretnek.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 2 pcs Tojás
- 150 g Burgonyaliszt
- só és bors ízlés szerint
- Sütőolaj
Eljárás
A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Tapasztalataim alapján azt javaslom, hogy a főtt burgonyát finom lyukú reszelőn reszeljük le, hogy sima burgonyamasszát kapjunk.
Adja a lisztet és a tojást a kihűlt burgonyához, és keverje össze az egészet alaposan. Mindennek rugalmas masszát kell alkotnia, amely nem ragad a kezünkhöz. Ha a keverék túl ragacsos, akkor adhat még lisztet.
Formázzon kis golyókat a keverékből (kb. 2 cm átmérőjűeket). Ez gyorsan és egyszerűen elvégezhető, ha a kezünket vízzel benedvesítjük.
Egy mély edényben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon süssük aranyszínűre és ropogósra a zsemléket. Ne feledje, hogy ne süsse túl sokáig, mert túl kemények lehetnek.
Ha a golyók megsültek, szedje ki egy merőkanállal, és papírtörlőn hagyja lecsepegni a felesleges zsiradékot.