HIRDETŐ

Forrás: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Burgonya golyók

A burgonyagolyó az egyik kedvenc ételem. Tökéletes rágcsálnivalónak vagy hús vagy hal mellé köretnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 2 pcs Tojás Hozzáadott
  • 150 g Burgonyaliszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Tapasztalataim alapján azt javaslom, hogy a főtt burgonyát finom lyukú reszelőn reszeljük le, hogy sima burgonyamasszát kapjunk.

2. Lépés

Adja a lisztet és a tojást a kihűlt burgonyához, és keverje össze az egészet alaposan. Mindennek rugalmas masszát kell alkotnia, amely nem ragad a kezünkhöz. Ha a keverék túl ragacsos, akkor adhat még lisztet.

3. Lépés

Formázzon kis golyókat a keverékből (kb. 2 cm átmérőjűeket). Ez gyorsan és egyszerűen elvégezhető, ha a kezünket vízzel benedvesítjük.

4. Lépés

Egy mély edényben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon süssük aranyszínűre és ropogósra a zsemléket. Ne feledje, hogy ne süsse túl sokáig, mert túl kemények lehetnek.

5. Lépés

Ha a golyók megsültek, szedje ki egy merőkanállal, és papírtörlőn hagyja lecsepegni a felesleges zsiradékot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új