HIRDETŐ
Forrás: Mallivan from Getty Images
Diós tészta tortához
Ez a tészta ideális mindenkinek, aki szereti a diós ízt. Könnyű elkészíteni és remekül illik sütemények és torták sütéséhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 200 g Szerszámok
- 150 g Mogyoró
- 100 g Szöveg
- 100 g Cukor
- 1 darab nagy tojás
- 1 teáskanál sütőpor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és készítse elő a tortaformát.
2. Lépés
Keverje össze a lisztet a darált dióval és a sütőporral egy tálban.
3. Lépés
Egy másik tálban verje fel a vajat a cukorral habosra. Adj hozzá tojást és verd tovább.
4. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz keveréket a vajtartalmú tálhoz, és keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk.
5. Lépés
Helyezze a tésztát a megfelelő formába és süssön a sütőben körülbelül 45 percig, vagy amíg szép aranysárga nem lesz.
6. Lépés
Miután kivette a sütőből, hagyja a diós tésztát teljesen lehűlni, mielőtt elkezdené megtölteni.