Forrás: Pixabay: Pexels
Édes Bögrés mákos sütemény
Ez a bögrés mákos sütemény egyszerűen elkészíthető és mindig garantáltan finom lesz. Szeretem a mákos süteményeket, mert a mák különleges ízt ad a süteményeknek. Időnként, mikor épp van itthon mák, megkívánom ezt a süteményt. Ha jobban szereted az édesebb süteményeket, növeld meg a cukor mennyiségét egy fél bögrével.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1⁄2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 3 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál mák
Eljárás
Kezdjük a liszt, a cukor, az olaj, a tej, a tojások, a sütőpor és a vaníliás cukor összekeverésével egy nagy tálban. Figyelj arra, hogy a tojásokat külön edényben törjük össze, így könnyen elkerülhetjük a héjdarabok beleesését a tésztába.
Ha az összetevők jól összekeveredtek, adjuk hozzá a mákot. Itt az a titka a jó textúrának, hogy alaposan keverjük el a mákot a tésztában, így minden szeletben lesz mák.
Egy 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg a sütemény. Vigyázz, hogy a közepe teljesen átsüljön, ezt fogpiszkálóval könnyen ellenőrizheted.
Ha késznek találod, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.