HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Édes Bögrés mákos sütemény

Ez a bögrés mákos sütemény egyszerűen elkészíthető és mindig garantáltan finom lesz. Szeretem a mákos süteményeket, mert a mák különleges ízt ad a süteményeknek. Időnként, mikor épp van itthon mák, megkívánom ezt a süteményt. Ha jobban szereted az édesebb süteményeket, növeld meg a cukor mennyiségét egy fél bögrével.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 12 bögre olaj Hozzáadott
  • 1 bögre tej Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál mák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a liszt, a cukor, az olaj, a tej, a tojások, a sütőpor és a vaníliás cukor összekeverésével egy nagy tálban. Figyelj arra, hogy a tojásokat külön edényben törjük össze, így könnyen elkerülhetjük a héjdarabok beleesését a tésztába.

2. Lépés

Ha az összetevők jól összekeveredtek, adjuk hozzá a mákot. Itt az a titka a jó textúrának, hogy alaposan keverjük el a mákot a tésztában, így minden szeletben lesz mák.

3. Lépés

Egy 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg a sütemény. Vigyázz, hogy a közepe teljesen átsüljön, ezt fogpiszkálóval könnyen ellenőrizheted.

4. Lépés

Ha késznek találod, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új