Forrás: Sima_ha for iStockPhotos
Édeskömény saláta receptje almával
Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.
Hozzávalók
- 2 Édeskömény hagyma
- 2 alma
- Fél citrom leve
- 3 Evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 Bazsalikom levelek
- Fekete szezámmag a megszóráshoz
Eljárás
1 Az édesköménysaláta elkészítéséhez először alaposan mossuk meg az édesköményhagymákat, és vágjuk le az aljukat. Az édesköményt éles késsel vagy zöldségszeletelővel a lehető legvékonyabbra szeleteljük. Javaslom, hogy a szeleteket azonnal tegyük egy nagy tálba, hogy ne száradjanak ki.
Most mossuk meg és magozzuk ki az almát. Ezután ugyanolyan vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük, mint az édesköményt. Az almaszeleteket tegyük az édesköményhez a tálba.
Adjuk a salátához a citromlevet és az olívaolajat. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk itt is. Keverje össze jól az egészet, hogy a citromlé és az olívaolaj jól eloszoljon, és teljesen ellepje az édeskömény- és almaszeleteket.
Végül szórja a bazsalikomleveleket és a szezámmagot a salátára. Tálalás előtt hagyjuk a salátát néhány percig pihenni. Úgy tapasztaltam, hogy ez a rövid pihenőidő segít jobban összeérni az ízeknek, és javítja az étel általános ízét.
Ez az almás édesköménysaláta önmagában vagy főétel vegetáriánus köreteként is tálalható. Jó étvágyat!