HIRDETŐ

Forrás: Sima_ha for iStockPhotos

Édeskömény saláta receptje almával

Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Édeskömény hagyma Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • Fél citrom leve Hozzáadott
  • 3 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Bazsalikom levelek Hozzáadott
  • Fekete szezámmag a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

1 Az édesköménysaláta elkészítéséhez először alaposan mossuk meg az édesköményhagymákat, és vágjuk le az aljukat. Az édesköményt éles késsel vagy zöldségszeletelővel a lehető legvékonyabbra szeleteljük. Javaslom, hogy a szeleteket azonnal tegyük egy nagy tálba, hogy ne száradjanak ki.

2. Lépés

Most mossuk meg és magozzuk ki az almát. Ezután ugyanolyan vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük, mint az édesköményt. Az almaszeleteket tegyük az édesköményhez a tálba.

3. Lépés

Adjuk a salátához a citromlevet és az olívaolajat. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk itt is. Keverje össze jól az egészet, hogy a citromlé és az olívaolaj jól eloszoljon, és teljesen ellepje az édeskömény- és almaszeleteket.

4. Lépés

Végül szórja a bazsalikomleveleket és a szezámmagot a salátára. Tálalás előtt hagyjuk a salátát néhány percig pihenni. Úgy tapasztaltam, hogy ez a rövid pihenőidő segít jobban összeérni az ízeknek, és javítja az étel általános ízét.

5. Lépés

Ez az almás édesköménysaláta önmagában vagy főétel vegetáriánus köreteként is tálalható. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új