HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: marcelokato

Egyszerű házi készítésű sült kukorica Tortilla Chips

Ezek a házi készítésű chipsek sokkal egészségesebbek és finomabbak, mint a boltiak! Tökéletesek salsához, guacamoléhoz, vagy egyszerűen csak önmagukban nassolni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 Kukorica Tortillák Hozzáadott
  • 1 csésze Növényi olaj (más magas hőfokú olajok, például napraforgó- vagy mogyoróolaj is használható) Hozzáadott
  • tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet tökéletesen megroppan a tortillák, anélkül, hogy megégetné őket.

2. Lépés

Közben halmozzuk egymásra a tortillákat, és vágjuk őket 6 egyforma ék alakúra. A tökéletes ékekre vágás elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes ropogósra sütéshez.

3. Lépés

Terítsük ki a tortillaszeleteket egy nagy tepsibe egy rétegben. Lehet, hogy két lapot kell használnia, vagy több részletben kell sütnie, hogy elkerülje a tepsi túlzsúfoltságát.

4. Lépés

A tortillaszeletek mindkét oldalát enyhén kenjük meg olajjal. Ügyeljünk arra, hogy minden chipset jól bevonjunk olajjal, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba, mert a túl sok olaj túl zsírossá teheti a chipset.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük a tortillaszeleteket, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A sütés utolsó perceiben érdemes a chipset szemmel tartani, nehogy megégjen.

6. Lépés

Ha kész, vegye ki a chipset a sütőből, és azonnal szórja meg tengeri sóval. Egy csipetnyi elég lesz, ne feledjük, hogy finom sós ízt akarunk, nem pedig nyomasztóat.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a chipset néhány percig hűlni, mert ahogy hűl, tovább fog ropogni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek