HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: marcelokato

Egyszerű házi készítésű sült kukorica Tortilla Chips

Ezek a házi készítésű chipsek sokkal egészségesebbek és finomabbak, mint a boltiak! Tökéletesek salsához, guacamoléhoz, vagy egyszerűen csak önmagukban nassolni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 Kukorica Tortillák Hozzáadott
  • 1 csésze Növényi olaj (más magas hőfokú olajok, például napraforgó- vagy mogyoróolaj is használható) Hozzáadott
  • tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet tökéletesen megroppan a tortillák, anélkül, hogy megégetné őket.

2. Lépés

Közben halmozzuk egymásra a tortillákat, és vágjuk őket 6 egyforma ék alakúra. A tökéletes ékekre vágás elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes ropogósra sütéshez.

3. Lépés

Terítsük ki a tortillaszeleteket egy nagy tepsibe egy rétegben. Lehet, hogy két lapot kell használnia, vagy több részletben kell sütnie, hogy elkerülje a tepsi túlzsúfoltságát.

4. Lépés

A tortillaszeletek mindkét oldalát enyhén kenjük meg olajjal. Ügyeljünk arra, hogy minden chipset jól bevonjunk olajjal, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba, mert a túl sok olaj túl zsírossá teheti a chipset.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük a tortillaszeleteket, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A sütés utolsó perceiben érdemes a chipset szemmel tartani, nehogy megégjen.

6. Lépés

Ha kész, vegye ki a chipset a sütőből, és azonnal szórja meg tengeri sóval. Egy csipetnyi elég lesz, ne feledjük, hogy finom sós ízt akarunk, nem pedig nyomasztóat.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a chipset néhány percig hűlni, mert ahogy hűl, tovább fog ropogni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új