Forrás: Pixabay: marcelokato
Egyszerű házi készítésű sült kukorica Tortilla Chips
Ezek a házi készítésű chipsek sokkal egészségesebbek és finomabbak, mint a boltiak! Tökéletesek salsához, guacamoléhoz, vagy egyszerűen csak önmagukban nassolni.
Hozzávalók
- 12 Kukorica Tortillák
- 1 csésze Növényi olaj (más magas hőfokú olajok, például napraforgó- vagy mogyoróolaj is használható)
- tengeri só
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet tökéletesen megroppan a tortillák, anélkül, hogy megégetné őket.
Közben halmozzuk egymásra a tortillákat, és vágjuk őket 6 egyforma ék alakúra. A tökéletes ékekre vágás elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes ropogósra sütéshez.
Terítsük ki a tortillaszeleteket egy nagy tepsibe egy rétegben. Lehet, hogy két lapot kell használnia, vagy több részletben kell sütnie, hogy elkerülje a tepsi túlzsúfoltságát.
A tortillaszeletek mindkét oldalát enyhén kenjük meg olajjal. Ügyeljünk arra, hogy minden chipset jól bevonjunk olajjal, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba, mert a túl sok olaj túl zsírossá teheti a chipset.
Az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük a tortillaszeleteket, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A sütés utolsó perceiben érdemes a chipset szemmel tartani, nehogy megégjen.
Ha kész, vegye ki a chipset a sütőből, és azonnal szórja meg tengeri sóval. Egy csipetnyi elég lesz, ne feledjük, hogy finom sós ízt akarunk, nem pedig nyomasztóat.
Tálalás előtt hagyjuk a chipset néhány percig hűlni, mert ahogy hűl, tovább fog ropogni.