HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű klasszikus burgonyasaláta vegán

Ez a vegán burgonyasaláta recept vibráló ízekkel büszkélkedhet, amelyek pont a megfelelő helyen találnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 font Piros burgonya Hozzáadott
  • 12 csésze Vegán majonéz Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérborecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 3 szárak Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 zöld hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 14 csésze apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
  • 14 csésze apróra vágott friss kapor Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Füstölt paprika, a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a burgonyát, ezt a trükköt akkor tanultam meg, amikor megpróbáltam a legtöbb tápanyagot kinyerni belőle, mivel a legtöbbet a héjában találjuk. Választhatod, hogy meghámozod őket, de próbáld meg a héjukat rajta hagyni, ez nemcsak jó textúrát ad, hanem növeli a tápértéket is.

2. Lépés

Egy nagy fazék sós vízben főzzük a burgonyát, amíg villára puha nem lesz. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe. Ne főzzük túl, azt akarjuk, hogy a burgonya megőrizze szerkezetét a salátához.

3. Lépés

Közben egy keverőtálban keverje össze a vegán majonézt, a fehérborecetet és a dijoni mustárt. Ez a három együttesen hatva feltűnően pikáns és krémes ízt ad a salátának.

4. Lépés

Miután a burgonyát lecsepegtetjük és kissé kihűlt, vágjuk harapható darabokra. Adja őket közvetlenül a majonézes keverékhez.

5. Lépés

Ugyanebbe a tálba adjuk hozzá az apróra vágott zellert, a zöldhagymát, a friss petrezselymet, a friss kaprot, a sót és a fekete borsot. Mindent alaposan forgassunk össze, ügyelve arra, hogy minden burgonyadarabot jól bevonjon.

6. Lépés

Tálalás előtt fedje le a burgonyasalátát, és legalább 30 percre tegye a hűtőbe. Ez segít az ízeknek szépen összeolvadni, és javítja a saláta általános ízét. Ez egy olyan tipp, amelyet mindig a szívemhez szorítok, amikor pácolást igénylő salátákat készítek.

7. Lépés

Tálalás előtt általában megszórom egy kis füstölt paprikával, ami enyhén füstös ízt ad a fanyar krémes alapnak, de ezt a részt kihagyhatja, ízlésétől függően.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek