HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres-pudingos piskóta süti

Nagyon finom gyümölcsös süti, ami kezdőknek is egy kiváló desszert lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tk vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 40 dkg Eper Hozzáadott

Pudinghoz

  • 1 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
  • 5 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni.

2. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az eprek szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.

3. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre, majd fakanállal forgassuk bele a kemény tojáshabot.

4. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a tésztát. A kihűlt pudingot foltokban a tésztára helyezzük. Az eper szemeket félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Kicsit ezeket is lenyomkodjuk.

5. Lépés

A forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új