Forrás: Youtube
Epres-pudingos piskóta süti
Nagyon finom gyümölcsös süti, ami kezdőknek is egy kiváló desszert lehet.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 4 ks tojás
- só
- 10 dkg cukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 1⁄2 cs szódabikarbóna
- 40 dkg Eper
Pudinghoz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 31⁄2 dl tej
- 5 ek cukor
Eljárás
A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az eprek szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre, majd fakanállal forgassuk bele a kemény tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a tésztát. A kihűlt pudingot foltokban a tésztára helyezzük. Az eper szemeket félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Kicsit ezeket is lenyomkodjuk.
A forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.