Fantasztikus epres muffin
Nagyon finom süti, puha és tele van friss gyümölccsel. A legjobb epres muffinok, amelyek másnap is csodálatosak!
Hozzávalók
Tészta
- 200 g finom búzaliszt
- 50 g rétes búzaliszt
- 250 g kristálycukor
- 150 ml tej
- 50 ml olaj
- 2 tojás
- 2 kk szódabikarbóna
- 1⁄2 kk só
Szükségünk van még
- Friss eper kevés porcukor
- 200 ml tej kevés kristálycukor
Eljárás
A száraz hozzávalókat egy tálba, a nedves hozzávalókat egy másikba tesszük. Ezután mindent összekeverünk és sima, sűrűbb tésztát kapunk. A tésztát papírpoharakba töltjük, de csak félig. Most beletesszük az epret, amit először cukorba borítunk. Végül a maradék tésztát is rá öntjük. A muffinokat 190 °C-on 20 percig sütjük. Hagyja teljesen kihűlni .
A tejet kevés cukorral felforrósítjuk, majd a hideg muffinokat a forró tejbe mártsuk kb. 5-6 másodpercre. Végül legalább 2-3 órát állni hagyjuk a muffinokat, de nyugodtan hagyhatjuk 7-8 órát is. Az igazat megvallva másnap a legjobb, így már előre előző nap is megsütheted.
Ezek a LEGJOBB muffinok, amelyeket ismerek és rendszeresen sütök. A rövid tejbe áztatás csodát tesz a mufinokkal. Szerintem ha egyszer kipróbálod az ilyen muffinokat, akkor máshogy nem fogod elkészíteni :) Több muffint is sütök itthon és a tejbe mártogatása nálam már megszokott dolog. Jó étvágyat !
Tobb finom receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com vagy a Youtube -on