HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: u11116

Fatörzs rolád

A Fatörzs rolád egy egyszerű, de finom desszert, ami minden családi ebéd vagy vacsora után szívesen látott vendég. A különböző gyümölcs ízekkel megbolondítva igazán különleges desszertté varázsolható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előkészítjük a tésztát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, csillogó habot nem kapunk. A sárgáját és a lisztet óvatosan a habhoz keverjük.

2. Lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráöntjük a tésztát, majd 180 fokos előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

3. Lépés

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.

4. Lépés

Amint a tészta megsült, a sütőpapírral együtt ránk terítjük egy tiszta konyharuhát, majd óvatosan feltekerjük. Hagyjuk a konyharuhában kihűlni.

5. Lépés

Amint kihűlt, óvatosan kicsomagoljuk, megkenjük a tejszínhabbal, majd óvatosan újra feltekerjük. Frissen a legfinomabb, de akár hűtőben is tárolhatjuk 1-2 napig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új