Forrás: Pixabay: u11116
Fatörzs rolád
A Fatörzs rolád egy egyszerű, de finom desszert, ami minden családi ebéd vagy vacsora után szívesen látott vendég. A különböző gyümölcs ízekkel megbolondítva igazán különleges desszertté varázsolható.
Hozzávalók
Tészta
- 5 ks tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék
- 2 dl Tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 ks vaníliarúd
Eljárás
Előkészítjük a tésztát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, csillogó habot nem kapunk. A sárgáját és a lisztet óvatosan a habhoz keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráöntjük a tésztát, majd 180 fokos előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
Amint a tészta megsült, a sütőpapírral együtt ránk terítjük egy tiszta konyharuhát, majd óvatosan feltekerjük. Hagyjuk a konyharuhában kihűlni.
Amint kihűlt, óvatosan kicsomagoljuk, megkenjük a tejszínhabbal, majd óvatosan újra feltekerjük. Frissen a legfinomabb, de akár hűtőben is tárolhatjuk 1-2 napig.