HIRDETŐ

Hagyományos paradicsomos húsgombóc

A hagyományos magyar húsgombóc paradicsomos mártással laktató és finom étel. Egyenesen a nagyanyáink konyhájából származik, így biztosan ínycsiklandó lesz az elkészült fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss petrezselyem finomra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 konzerv hámozott paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • főtt tészta a tálaláshoz Hozzáadott
  • reszelt sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

44 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, friss petrezselymet, sót és borsot.

2. Lépés

Formálunk a masszából kis gombócokat.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süsd meg benne a gombócokat míg mindkét oldaluk szép barna.

4. Lépés

Tegyük félre egy tányérba.

5. Lépés

Öntsük a serpenyőbe a paradicsomot, adjunk hozzá cukrot, sót és borsot ízlés szerint.

6. Lépés

Hagyd, hogy forrjon és kis lángon főzd 10-15 percig, míg besűrűsdik.

7. Lépés

Adjuk hozzá a gombóokat és forró tésztával tálaljuk. Esetleg szórjuk meg reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új