HIRDETŐ
Hagyományos paradicsomos húsgombóc
A hagyományos magyar húsgombóc paradicsomos mártással laktató és finom étel. Egyenesen a nagyanyáink konyhájából származik, így biztosan ínycsiklandó lesz az elkészült fogás.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált sertéshús
- 1 Fej hagyma finomra vágva
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál friss petrezselyem finomra vágva
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- só, bors
- főtt tészta a tálaláshoz
- reszelt sajt a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
44 perc.
1. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, friss petrezselymet, sót és borsot.
2. Lépés
Formálunk a masszából kis gombócokat.
3. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süsd meg benne a gombócokat míg mindkét oldaluk szép barna.
4. Lépés
Tegyük félre egy tányérba.
5. Lépés
Öntsük a serpenyőbe a paradicsomot, adjunk hozzá cukrot, sót és borsot ízlés szerint.
6. Lépés
Hagyd, hogy forrjon és kis lángon főzd 10-15 percig, míg besűrűsdik.
7. Lépés
Adjuk hozzá a gombóokat és forró tésztával tálaljuk. Esetleg szórjuk meg reszelt sajttal.