HIRDETŐ

Hagyományos paradicsomos húsgombóc

A hagyományos magyar húsgombóc paradicsomos mártással laktató és finom étel. Egyenesen a nagyanyáink konyhájából származik, így biztosan ínycsiklandó lesz az elkészült fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss petrezselyem finomra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 konzerv hámozott paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • főtt tészta a tálaláshoz Hozzáadott
  • reszelt sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

44 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, friss petrezselymet, sót és borsot.

2. Lépés

Formálunk a masszából kis gombócokat.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süsd meg benne a gombócokat míg mindkét oldaluk szép barna.

4. Lépés

Tegyük félre egy tányérba.

5. Lépés

Öntsük a serpenyőbe a paradicsomot, adjunk hozzá cukrot, sót és borsot ízlés szerint.

6. Lépés

Hagyd, hogy forrjon és kis lángon főzd 10-15 percig, míg besűrűsdik.

7. Lépés

Adjuk hozzá a gombóokat és forró tésztával tálaljuk. Esetleg szórjuk meg reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek