HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Couleur
Házi kenyér
Ízletes és illatos házi kenyér, amit otthon is elkészíthet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g önserkentő liszt
- 320 ml víz
- 10 g Szárított élesztő
- 10 g Só
- 10 g cukor
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Élesztő előkészítése: Tegyen élesztőt, cukrot és egy kevés meleg vizet egy kis tálba. Keverje össze és hagyja 15 percig kelni.
2. Lépés
Tészta előkészítése: Adjunk a nagy tálba lisztet és sót. Adjunk hozzá élesztőt és a maradék vizet. Keverjük össze és dolgozzuk ki a sima tésztát.
3. Lépés
Erjesztés: Takarja le a tányért egy konyharuhával, és hagyja a tésztát meleg helyen körülbelül 2 órán keresztül kelni, vagy amíg a tészta térfogata meg nem duplázódik.
4. Lépés
Sütés: Melegítse elő a sütőt 220°C-ra. Helyezze a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja sütni körülbelül 30 percig, vagy amíg a kenyér szépen aranybarna nem lesz.