HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan kell főzni a régi divatos májat és hagymát

Az évek során nagyon élveztem a rusztikus és gazdag ízeket, amelyeket egy klasszikus májas-hagymás étel kínál. Van valami hihetetlenül kielégítő abban, amikor ebből a két szerény alapanyagból egy luxusétkezést készítünk. Sokszor főztem már ezt a receptet, és tökéletesítettem az ízlésemnek megfelelően, és örömmel osztom meg ma veletek az én verziómat. Ez a recept megnyugtató, könnyen elkészíthető, és minden alkalommal tökéletes lesz, ha követed az alábbi kis tippjeimet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 gms Borjúmájból Hozzáadott
  • 2 Nagy hagymák Hozzáadott
  • 3 EL liszt Hozzáadott
  • 2 EL Vaj Hozzáadott
  • 1 csésze Marhahúsleves Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Apróra vágott petrezselyem (a díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A jó máj és hagyma elkészítésének kulcsa, hogy a májat ne főzzük túl. Tehát először is öblítse le a borjúmájat hideg víz alatt, törölje szárazra, és vágja 1/2 hüvelyk vastagságú darabokra.

2. Lépés

A májszeleteket bőségesen fűszerezze sóval és borssal. Itt ne szégyenlősködjön a fűszerezéssel, mivel a máj jól bírja az erős ízeket.

3. Lépés

Ezután a fűszerezett májszeleteket lisztbe mártjuk, és a felesleget lerázzuk. Ez a könnyű lisztbevonat elengedhetetlen, mivel ez adja meg a ropogós, aranyszínű külsőt, amely olyan szép kontrasztot alkot a zsenge májjal.

4. Lépés

Közepesen magas hőfokon olvasszunk meg 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg karamellizálódni kezd; ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy megégjen a hagyma. Ha karamellizálódott, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

5. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék vajat. Amikor megolvadt, egy rétegben hozzáadjuk a májszeleteket. Süssük mindkét oldalát csak kb. 2 percig, amíg barnára sül. Mint már említettük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, különben a máj kemény lesz.

6. Lépés

Amikor a májszeleteket már majdnem kész, öntse a serpenyőbe a marhahúslevest. Itt van egy trükk: Öntés közben kapard le a serpenyő alját a spatulával. Ez a lecsepegtetési folyamat összehozza az összes ízt, és létrehozza azt a finom mártást, amely zökkenőmentesen összeköti a hagymát és a májat.

7. Lépés

Hagyja, hogy a húsleves pár percig csökkenjen, majd adja vissza a hagymát a serpenyőbe. Hagyjuk, hogy minden együtt párolódjon körülbelül 2-3 percig.

8. Lépés

Végül, ha szükséges, állítsuk be a fűszereket, szórjunk rá apróra vágott petrezselymet a szín kedvéért, és tálaljuk melegen. Ez az étel gyönyörűen illik burgonyapüréhez vagy pelyhes rizshez. Jó étvágyat a házi készítésű májas-hagymás ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek