HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan kell főzni a régi divatos májat és hagymát

Az évek során nagyon élveztem a rusztikus és gazdag ízeket, amelyeket egy klasszikus májas-hagymás étel kínál. Van valami hihetetlenül kielégítő abban, amikor ebből a két szerény alapanyagból egy luxusétkezést készítünk. Sokszor főztem már ezt a receptet, és tökéletesítettem az ízlésemnek megfelelően, és örömmel osztom meg ma veletek az én verziómat. Ez a recept megnyugtató, könnyen elkészíthető, és minden alkalommal tökéletes lesz, ha követed az alábbi kis tippjeimet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 gms Borjúmájból Hozzáadott
  • 2 Nagy hagymák Hozzáadott
  • 3 EL liszt Hozzáadott
  • 2 EL Vaj Hozzáadott
  • 1 csésze Marhahúsleves Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Apróra vágott petrezselyem (a díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A jó máj és hagyma elkészítésének kulcsa, hogy a májat ne főzzük túl. Tehát először is öblítse le a borjúmájat hideg víz alatt, törölje szárazra, és vágja 1/2 hüvelyk vastagságú darabokra.

2. Lépés

A májszeleteket bőségesen fűszerezze sóval és borssal. Itt ne szégyenlősködjön a fűszerezéssel, mivel a máj jól bírja az erős ízeket.

3. Lépés

Ezután a fűszerezett májszeleteket lisztbe mártjuk, és a felesleget lerázzuk. Ez a könnyű lisztbevonat elengedhetetlen, mivel ez adja meg a ropogós, aranyszínű külsőt, amely olyan szép kontrasztot alkot a zsenge májjal.

4. Lépés

Közepesen magas hőfokon olvasszunk meg 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg karamellizálódni kezd; ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy megégjen a hagyma. Ha karamellizálódott, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

5. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék vajat. Amikor megolvadt, egy rétegben hozzáadjuk a májszeleteket. Süssük mindkét oldalát csak kb. 2 percig, amíg barnára sül. Mint már említettük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, különben a máj kemény lesz.

6. Lépés

Amikor a májszeleteket már majdnem kész, öntse a serpenyőbe a marhahúslevest. Itt van egy trükk: Öntés közben kapard le a serpenyő alját a spatulával. Ez a lecsepegtetési folyamat összehozza az összes ízt, és létrehozza azt a finom mártást, amely zökkenőmentesen összeköti a hagymát és a májat.

7. Lépés

Hagyja, hogy a húsleves pár percig csökkenjen, majd adja vissza a hagymát a serpenyőbe. Hagyjuk, hogy minden együtt párolódjon körülbelül 2-3 percig.

8. Lépés

Végül, ha szükséges, állítsuk be a fűszereket, szórjunk rá apróra vágott petrezselymet a szín kedvéért, és tálaljuk melegen. Ez az étel gyönyörűen illik burgonyapüréhez vagy pelyhes rizshez. Jó étvágyat a házi készítésű májas-hagymás ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új