HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Isteni Meggyes Süti

Egy isteni finom, könnyű, leveles tésztából és ízletes, érett meggyből készült sütemény, ami kiváló választás lehet bármilyen alkalomra. Az elkészítése sok munkát igényel, de az eredmény garantáltan megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 200 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g túró Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál porcukor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g magozott meggy Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 30 g Keményítő Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott

A vaníliás krémhez:

  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 4 tojás sárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 30 g Keményítő Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előmelegített sütőt állítson be 180°C-ra.

2. Lépés

A darált lisztet, a darabos vajat, a túrót, a tojást, a sót, a vanília-kristálycukrot és a porcukrot egy nagy tálban összekeverjük, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

Kinyújtjuk a tésztát, majd kivágjuk a sütőforma kemény aljától 5 cm-rel szélesebbre. A tésztát a sütőforma aljára helyezzük, és enyhén lenyomjuk az oldalára. Az alját néhány helyen villával megszurkáljuk.

4. Lépés

A meggyet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal, majd ráöntjük a tésztán.

5. Lépés

A tejben a vaníliarúd kikaparjuk a magot a hozzávalókkal összekeverjük, majd alacsony tűzön sűrűsödni hagyjuk kavargatva.

6. Lépés

A tésztára egyenletesen rákanalazzuk a vaníliakrémet.

7. Lépés

A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és a sütőforma tetejére helyezzük, majd a széleit óvatosan összenyomkodjuk.

8. Lépés

30 perc alatt sütjük, amíg a tészta szép aranybarna.

9. Lépés

Hagyjuk hűlni a süteményt, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új