HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Karalábéfőzelék vega fasírttal

Krémes, petrezselymes, savanykás, egyszóval fantasztikus ez a főzelék!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vega fasírthoz

  • 1 zacskó szójagranulátum g os kiszerelés Hozzáadott
  • 100 ml kb forró víz Hozzáadott
  • 40 ek szójaszósz kb ml Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma kb g Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 14 ks szerecsendió Hozzáadott
  • 14 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 4 ek zsemlemorzsa kb g Hozzáadott

A főzelékhez

  • 1 ek margarin kb g Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks karalábé zöldjével kb g Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 ek tejföl Hozzáadott
  • csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 tk Keményítő Hozzáadott
  • ks citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vega fasirthoz a szójagranulátumot egy tálba öntjük, meglocsoljuk a forró vízzel és a szójaszósszal, majd alaposan összekeverjük.

2. Lépés

A szójás alapot összekeverjük a pirospaprikával, a finomra vágott hagymával és fokhagymával, belereszeljük a szerecsendiót, hozzászórjuk a szárával együtt felaprított petrezselymet, beleütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, majd alaposan összekeverjük. Az állagát a zsemlemorzsa hozzáadásával lőjük be, ha kevés lenne, tehettek még hozzá. A masszát félretesszük, és állni hagyjuk 10-15 percig.

3. Lépés

A főzelékhez a margarint felolvasztjuk egy közepes lángon hevített lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A karalábé szárát levágjuk, és félretesszük, a zöldséget megtisztítjuk, majd kb. 3 cm-es hasábokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd puhára pároljuk.

4. Lépés

Közben megformázzuk a fasírtokat, és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

5. Lépés

A puha karalábé szűk felét egy turmixgépbe tesszük a főzőlével együtt, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet szárával együtt, majd alaposan krémesre zúzzuk, és visszaöntjük a karalábéhoz. A félretett leveleket felcsíkozzuk, és szintén a főzelékhez adjuk, majd a főzelék levéből egy merőkanálnyit egy tálba szedünk, kikeverjük a keményítővel, a főzelékhez adjuk, és összerottyantjuk. Ízesítjük a citromlével, majd a megsült fasírttal együtt már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új