Forrás: Pixabay: Danson67
Majonézes burgonyasaláta
Egy igazi klasszikusnak számító, tökéletes nyári saláta a majonézes burgonyasaláta, melyet sokszor elkészítettem. Ahogyan a mi családunkban is, gondolom a tiedben is örök kedvenc. Egyszerűen nem lehet hibázni vele.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 4 tojás
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál Mustár
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Főzzük addig, amíg megpuhul, de én azt javaslom, hogy ne főzd túl, mert akkor szétfőzött burgonyasaláta lesz belőle. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
Főzzük meg a tojásokat körülbelül 10 perc alatt, viszont figyeljünk rá, hogy ne legyenek túlfőve, majd vágjuk kockákra.
Következő lépésként vágjuk fel a hagymát apróra. Itt ne spóroljunk az idővel, minél apróbb, annál jobb lesz.
Egy nagy tálba tegyük a burgonyát, a tojást és a hagymát. Adjuk hozzá az ecetet, a majonézt, a mustárt, sót, borsot és keverjük jól össze. Ne spóroljunk a kevergetéssel, a burgonya fel fogja szívni a majonézt és az ízesítőket.
Hagyjuk a salátát hűlni a hűtőben legalább egy órán keresztül. Ezalatt összeérnek az ízek és igazán finom lesz.
Tálaljuk petrezselyemmel megszórva, és már készen is vagyunk.