HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Danson67

Majonézes burgonyasaláta

Egy igazi klasszikusnak számító, tökéletes nyári saláta a majonézes burgonyasaláta, melyet sokszor elkészítettem. Ahogyan a mi családunkban is, gondolom a tiedben is örök kedvenc. Egyszerűen nem lehet hibázni vele.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 4 evőkanál majonéz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Mustár Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Főzzük addig, amíg megpuhul, de én azt javaslom, hogy ne főzd túl, mert akkor szétfőzött burgonyasaláta lesz belőle. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.

2. Lépés

Főzzük meg a tojásokat körülbelül 10 perc alatt, viszont figyeljünk rá, hogy ne legyenek túlfőve, majd vágjuk kockákra.

3. Lépés

Következő lépésként vágjuk fel a hagymát apróra. Itt ne spóroljunk az idővel, minél apróbb, annál jobb lesz.

4. Lépés

Egy nagy tálba tegyük a burgonyát, a tojást és a hagymát. Adjuk hozzá az ecetet, a majonézt, a mustárt, sót, borsot és keverjük jól össze. Ne spóroljunk a kevergetéssel, a burgonya fel fogja szívni a majonézt és az ízesítőket.

5. Lépés

Hagyjuk a salátát hűlni a hűtőben legalább egy órán keresztül. Ezalatt összeérnek az ízek és igazán finom lesz.

6. Lépés

Tálaljuk petrezselyemmel megszórva, és már készen is vagyunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új