HIRDETŐ

Forrás: woning via iStockPhotos

Olasz Tramezzini kenyér sütés szendvicshez

A "tramezzini kenyér" egy olasz fehér kenyér, amelyet kifejezetten puha és ízletes tramezzini szendvicsek készítésére használnak. Levegős, finoman édes és különösen puha, ami a legkülönbözőbb töltelékek tökéletes alapjává teszi. Rendszeresen készítem ezt a kenyeret a saját konyhámban - abszolút közönségkedvenc és mindig nagyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 50 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 300 ml langyos tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tramezzini kenyér receptjének elkészítéséhez először oldjuk fel az élesztőt és a cukrot a langyos tejben. Ez a lépés nagyon fontos az élesztő aktiválásához. Hagyjuk a keveréket kb. 10 percig állni, amíg habosodni kezd.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsük bele az élesztős-tejes keveréket. Adjuk hozzá a megpuhított vajat is.

3. Lépés

Az egészet gyúrjuk sima tésztává. Itt türelemre van szükség: minél tovább és intenzívebben gyúrja a tésztát, annál jobb lesz a kenyér állaga!

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, tegye vissza a tálba, és fedje le a tálat egy tiszta konyharuhával. A tésztának most körülbelül két órát kell pihennie. A meleg környezet az ideális - így kel meg a tészta a legjobban!

5. Lépés

A pihentetés után a tészta térfogatának meg kell duplázódnia. Most még egyszer erőteljesen átgyúrjuk, és megformázzuk a kenyeret.

6. Lépés

Az olasz tramezzini kenyeret 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép aranyszínű nem lesz. Akkor van kész, ha az aljára ütögetve üreges hangot ad. Szeletelés előtt hagyja teljesen kihűlni. A tramezzini kenyeret négyszögletes darabokra vágjuk, félbevágjuk és tetszés szerint kiadós szendvicsekbe töltjük - klasszikus olasz nassolnivaló !

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új