Forrás: woning via iStockPhotos
Olasz Tramezzini kenyér sütés szendvicshez
A "tramezzini kenyér" egy olasz fehér kenyér, amelyet kifejezetten puha és ízletes tramezzini szendvicsek készítésére használnak. Levegős, finoman édes és különösen puha, ami a legkülönbözőbb töltelékek tökéletes alapjává teszi. Rendszeresen készítem ezt a kenyeret a saját konyhámban - abszolút közönségkedvenc és mindig nagyszerű!
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 1 Kocka friss élesztő
- 1 Teáskanál só
- 2 Teáskanál cukor
- 50 g lágyított vaj
- 300 ml langyos tej
Eljárás
A tramezzini kenyér receptjének elkészítéséhez először oldjuk fel az élesztőt és a cukrot a langyos tejben. Ez a lépés nagyon fontos az élesztő aktiválásához. Hagyjuk a keveréket kb. 10 percig állni, amíg habosodni kezd.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsük bele az élesztős-tejes keveréket. Adjuk hozzá a megpuhított vajat is.
Az egészet gyúrjuk sima tésztává. Itt türelemre van szükség: minél tovább és intenzívebben gyúrja a tésztát, annál jobb lesz a kenyér állaga!
Formázza a tésztát golyóvá, tegye vissza a tálba, és fedje le a tálat egy tiszta konyharuhával. A tésztának most körülbelül két órát kell pihennie. A meleg környezet az ideális - így kel meg a tészta a legjobban!
A pihentetés után a tészta térfogatának meg kell duplázódnia. Most még egyszer erőteljesen átgyúrjuk, és megformázzuk a kenyeret.
Az olasz tramezzini kenyeret 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép aranyszínű nem lesz. Akkor van kész, ha az aljára ütögetve üreges hangot ad. Szeletelés előtt hagyja teljesen kihűlni. A tramezzini kenyeret négyszögletes darabokra vágjuk, félbevágjuk és tetszés szerint kiadós szendvicsekbe töltjük - klasszikus olasz nassolnivaló !