HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pác a ragacsos barbecue sült sertésbordákhoz

Az egyik kedvencem a főzésben, és még inkább az evésben, a zamatos, meggyes sertésborda. A titok természetesen a pácban rejlik. A receptet, amit most megosztok, az évek során szeretettel tökéletesítettem, és páratlan dimenzióval és ízzel ruházom fel a bordáimat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 csészék Meggybefőttből Hozzáadott
  • 1 csésze Ketchupot Hozzáadott
  • 4 EL Barna cukor Hozzáadott
  • 3 EL vörösborecet Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Füstölt paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Egy csipet Tabasco szósz Hozzáadott
  • 4 font Sertésborda Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

345 perc.
1. Lépés

Kezdjük a pác elkészítésével. Egy közepes tálban keverje össze a meggybefőttet, a ketchupot, a barna cukrot, a vörösborecetet, a darált fokhagymát, a füstölt paprikát, a hagymaport, a sót, a fekete borsot és egy csipetnyi Tabasco-szószt. Ez a lépés valóban megalapozza a bordák ízét. A hangsúlyosabb édesség érdekében egy csipetnyivel több barna cukrot adhat hozzá.

2. Lépés

Ha a hozzávalók jól összeálltak, gazdag és fényes pácot kapunk. Elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy bevonja a kanál hátulját, de nem túlságosan viszkózus. Ha túl sűrű lenne, fontolja meg, hogy egy kicsit több vörösborecetet adjon hozzá, hogy hígítsa.

3. Lépés

A pácléből egy csészényit tegyen félre a későbbi kenegetéshez. Így a bordák szaftosak és ízletesek maradnak a sütés során.

4. Lépés

Tegye a sertésbordákat egy sekély tálba vagy egy nagy cipzáras zacskóba. Öntse a maradék páclét a bordákra, ügyelve arra, hogy minden részét jól bevonja. Hagyja a bordákat legalább 3 órán át pácolódni - én általában 8 órára törekszem. A pácolási idő alatt időnként forgassa meg a bordákat, hogy az ízek egyenletesen átjárják őket.

5. Lépés

Miután a bordák bepácolódtak, készen állnak arra, hogy az általad választott módszerrel elkészítsd őket. Legyen az grillezés, sütés vagy füstölés, a választás a tiéd. Én személy szerint a grillezést javaslom a szép szenesedés érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új