HIRDETŐ
Forrás: Canva
Rakott káposzta - a tradicionális ízek újragondolva
A rakott káposzta egy hagyományos magyar étel, amely újragondolva, nagyszerű ízkombinációkat kínál.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg káposzta finomra vágva
- 1 kg hús sertéshús
- marhahús vagy bárányhús
- 1 Fej nagy vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 1⁄2 Csésze Rizs
- 2 Csésze húsleves
- 2 evőkanál olaj
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Forró olajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát egy nagy serpenyőben.
2. Lépés
Adj hozzá a húst és süsd meg, amíg aranybarna. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
3. Lépés
Adj hozzá a rizst és keverd össze.
4. Lépés
Adj hozzá a káposztát és a húslevest.
5. Lépés
Fedj le és főzd, amíg a káposzta és a rizs puha lesz, kb. 30-40 perc.
6. Lépés
Kóstold meg és sózd, borsozd ízlés szerint.
7. Lépés
Tálalj melegen, lehet adni hozzá főtt tojást, tejfölt és petrezselymet.