Forrás: Pixabay
Régimódi házi édes mustár savanyúság receptje
Az édes mustáros savanyúság kellemes kiegészítője a snack-menümnek. Van egyfajta elégedettség, ami a házi savanyúság készítéséből fakad. Szeretem irányítani az ízeket, és a fanyar mustár és az édes szirup közötti egyensúly igazán jól kiegészíti a sós, ropogós uborkát. Az évek során a cukor és az ecet mennyiségét a saját ízlésemhez igazítottam.
Hozzávalók
- 2 lbs kovászos uborka
- 2 hagyma
- 1⁄4 csésze konyhasó
- 2 csészék fehér cukor
- 2 csészék Ecet
- 1⁄4 csésze Mustármag (én a sárgát szeretem)
- 1 teáskanál Kurkuma
Eljárás
Kezdje a kovászos uborka megmosásával és szárításával. Fontos, hogy a keménységük és méretük miatt használjunk kovászos uborkát. A hagyományos uborka a savanyítás után túl puha lesz.
Szeletelje fel az uborkát és a hagymát a kívánt vastagságúra. Én egy kicsit vastagabbra szeretem, hogy ropogós legyen. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül 2 órán át. Ez segít kiszívni a felesleges vizet és fokozza az ízét.
Ezután készítsük el a sós páclét. Egy nagy lábosban keverjük össze a cukrot, az ecetet, a mustármagot és a kurkumát, majd forraljuk fel. A mennyiségeket tetszés szerint módosíthatja, hogy a páclé ízlése szerint legyen; én személy szerint az erősebb mustáríz felé hajlok, ezért hajlamos vagyok egy kicsivel több mustármagot hozzáadni.
Öblítse le alaposan az uborka- és hagymaszeleteket, hogy eltávolítsa a felesleges sót. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy az uborka ne legyen túl sós.
Adja az uborka- és hagymaszeleteket a forrásban lévő sós lébe. Győződjön meg róla, hogy teljesen elmerültek. Hagyja őket körülbelül 10 percig főni.
Amíg az uborka és a hagyma párolódik, sterilizálja az üvegeket, hogy azokban ne legyenek baktériumok. Ez a hosszú távú tárolás szempontjából kritikus fontosságú.
Végül egy merőkanál segítségével tegye át az uborkát és a hagymát az üvegekbe, úgy, hogy a tetejétől kb. 1 hüvelyknyi távolságot hagyjon. Öntsük rá a forró páclét, hogy az uborkát és a hagymát teljesen ellepje.
Zárja le az üvegeket, és hagyja őket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a hűtőszekrényben tárolja őket.