HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Régimódi házi édes mustár savanyúság receptje

Az édes mustáros savanyúság kellemes kiegészítője a snack-menümnek. Van egyfajta elégedettség, ami a házi savanyúság készítéséből fakad. Szeretem irányítani az ízeket, és a fanyar mustár és az édes szirup közötti egyensúly igazán jól kiegészíti a sós, ropogós uborkát. Az évek során a cukor és az ecet mennyiségét a saját ízlésemhez igazítottam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 2 lbs kovászos uborka Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 14 csésze konyhasó Hozzáadott
  • 2 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • 2 csészék Ecet Hozzáadott
  • 14 csésze Mustármag (én a sárgát szeretem) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a kovászos uborka megmosásával és szárításával. Fontos, hogy a keménységük és méretük miatt használjunk kovászos uborkát. A hagyományos uborka a savanyítás után túl puha lesz.

2. Lépés

Szeletelje fel az uborkát és a hagymát a kívánt vastagságúra. Én egy kicsit vastagabbra szeretem, hogy ropogós legyen. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül 2 órán át. Ez segít kiszívni a felesleges vizet és fokozza az ízét.

3. Lépés

Ezután készítsük el a sós páclét. Egy nagy lábosban keverjük össze a cukrot, az ecetet, a mustármagot és a kurkumát, majd forraljuk fel. A mennyiségeket tetszés szerint módosíthatja, hogy a páclé ízlése szerint legyen; én személy szerint az erősebb mustáríz felé hajlok, ezért hajlamos vagyok egy kicsivel több mustármagot hozzáadni.

4. Lépés

Öblítse le alaposan az uborka- és hagymaszeleteket, hogy eltávolítsa a felesleges sót. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy az uborka ne legyen túl sós.

5. Lépés

Adja az uborka- és hagymaszeleteket a forrásban lévő sós lébe. Győződjön meg róla, hogy teljesen elmerültek. Hagyja őket körülbelül 10 percig főni.

6. Lépés

Amíg az uborka és a hagyma párolódik, sterilizálja az üvegeket, hogy azokban ne legyenek baktériumok. Ez a hosszú távú tárolás szempontjából kritikus fontosságú.

7. Lépés

Végül egy merőkanál segítségével tegye át az uborkát és a hagymát az üvegekbe, úgy, hogy a tetejétől kb. 1 hüvelyknyi távolságot hagyjon. Öntsük rá a forró páclét, hogy az uborkát és a hagymát teljesen ellepje.

8. Lépés

Zárja le az üvegeket, és hagyja őket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a hűtőszekrényben tárolja őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új