HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Régimódi házi édes mustár savanyúság receptje

Az édes mustáros savanyúság kellemes kiegészítője a snack-menümnek. Van egyfajta elégedettség, ami a házi savanyúság készítéséből fakad. Szeretem irányítani az ízeket, és a fanyar mustár és az édes szirup közötti egyensúly igazán jól kiegészíti a sós, ropogós uborkát. Az évek során a cukor és az ecet mennyiségét a saját ízlésemhez igazítottam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 2 lbs kovászos uborka Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 14 csésze konyhasó Hozzáadott
  • 2 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • 2 csészék Ecet Hozzáadott
  • 14 csésze Mustármag (én a sárgát szeretem) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a kovászos uborka megmosásával és szárításával. Fontos, hogy a keménységük és méretük miatt használjunk kovászos uborkát. A hagyományos uborka a savanyítás után túl puha lesz.

2. Lépés

Szeletelje fel az uborkát és a hagymát a kívánt vastagságúra. Én egy kicsit vastagabbra szeretem, hogy ropogós legyen. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül 2 órán át. Ez segít kiszívni a felesleges vizet és fokozza az ízét.

3. Lépés

Ezután készítsük el a sós páclét. Egy nagy lábosban keverjük össze a cukrot, az ecetet, a mustármagot és a kurkumát, majd forraljuk fel. A mennyiségeket tetszés szerint módosíthatja, hogy a páclé ízlése szerint legyen; én személy szerint az erősebb mustáríz felé hajlok, ezért hajlamos vagyok egy kicsivel több mustármagot hozzáadni.

4. Lépés

Öblítse le alaposan az uborka- és hagymaszeleteket, hogy eltávolítsa a felesleges sót. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy az uborka ne legyen túl sós.

5. Lépés

Adja az uborka- és hagymaszeleteket a forrásban lévő sós lébe. Győződjön meg róla, hogy teljesen elmerültek. Hagyja őket körülbelül 10 percig főni.

6. Lépés

Amíg az uborka és a hagyma párolódik, sterilizálja az üvegeket, hogy azokban ne legyenek baktériumok. Ez a hosszú távú tárolás szempontjából kritikus fontosságú.

7. Lépés

Végül egy merőkanál segítségével tegye át az uborkát és a hagymát az üvegekbe, úgy, hogy a tetejétől kb. 1 hüvelyknyi távolságot hagyjon. Öntsük rá a forró páclét, hogy az uborkát és a hagymát teljesen ellepje.

8. Lépés

Zárja le az üvegeket, és hagyja őket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a hűtőszekrényben tárolja őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek