Forrás: Rhönbergfoto for Adobe Stock
Sertésborda savanyú káposztával és burgonyapürével
Ez egy hagyományos, zamatos és gazdag német étel, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Imádom a Kassler füstös ízét a savanyú savanyú káposztával és a krémes burgonyapürével kombinálva. Ez a recept különleges alkalmak győztese, és a hidegebb napokon is finom vigaszétel.
Hozzávalók
- 1 kg Füstölt sertésborda
- 500 g savanyú káposzta
- 1 kg Burgonya
- 125 ml tej
- 50 g vaj
- só és bors
- 1 Piece babérlevél
- 2 Szárított Szegfűszeg
Eljárás
Hogyan készítsünk sertésbordát savanyú káposztával és burgonyapürével? A sertésbordát tegye egy nagy fazékba a babérlevéllel és a szegfűszeggel (egy hagymához csatolva). Töltse fel a fazekat vízzel, amíg a húst ellepi. Rendszeresen ellenőrizze, hogy a vizet nem kell-e pótolni. Főzzük közepes lángon körülbelül 90 percig. Ha a sertéshús megfőtt, nagyon puha és szaftos lesz, pontosan a kívánt eredmény.
Amíg a füstölt sertéshús fő, készítse el a savanyú káposztát. Vigyázzon, hogy a savanyú káposzta ne főjön túl, különben elveszti a harapását. A lehető legfrissebb savanyú káposzta biztosítja a legjobb ízt.
Hámozzuk meg a burgonyát, és egy nagy lábosban fedjük fel vízzel. A burgonyát puhára főzzük (kb. 20-25 perc), majd lecsepegtetjük.
A tejet és a vajat egy kis serpenyőben addig melegítjük, amíg a vaj megolvad. Öntsük a keveréket a lecsöpögtetett burgonyára, és pürésítsük krémesre. Ízesítsük sóval és borssal. A jó krumplipürének mindig krémesnek kell lennie, ezért ne spóroljon a vajjal és a tejjel!
Tálalja a sertésbordát savanyú káposztával és burgonyapürével. Egy teli tányér ezzel az ízletes kombinációval az egész családot lenyűgözi.