HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Skillet mázas nedves sonka steak

Ez a sonkaszelet az édes és a sós tökéletes kombinációja, a máznak köszönhetően egy csipetnyi savanykássággal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csontos, teljesen átsütött sonkaszelet Hozzáadott
  • 2 EL Növényi olaj Hozzáadott
  • 14 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 14 csésze méz Hozzáadott
  • 3 EL Narancslé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük a növényi olajat. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne füstöljön, különben a sonkának égett íze lesz.

2. Lépés

Adja a sonkaszeletet a serpenyőben lévő forró olajhoz. Addig sütjük, amíg mindkét oldala megbarnul, tapasztalatom szerint általában 3-4 percig oldalanként.

3. Lépés

Amíg a sonka sül, ideje elkészíteni a mázat. Egy külön tálban keverjük össze a barna cukrot, a mézet, a narancslevet és a dijoni mustárt. Győződjön meg róla, hogy jól összekeverednek, hogy az ízek kellemes keveredését biztosítsa.

4. Lépés

Ha a sonka megpirult, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és öntse rá a mázat. Hagyjuk a mázat párolódni, és gyakran kanalazzuk a sonkára körülbelül 5-7 percig. Ez segít átitatni a máz ízét a sonkával.

5. Lépés

Amikor a sonka teljesen megüvegesedett, vegye le a tűzről, és hagyja állni körülbelül 3 percig, mielőtt felszeletelné. Ez időt ad a húsnak a pihenésre és a szaftok visszaszívására, így ízletes és szaftos sonkaszeletet kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új