Forrás: Freepik
Skillet mázas nedves sonka steak
Ez a sonkaszelet az édes és a sós tökéletes kombinációja, a máznak köszönhetően egy csipetnyi savanykássággal.
Hozzávalók
- 1 Csontos, teljesen átsütött sonkaszelet
- 2 EL Növényi olaj
- 1⁄4 csésze Barna cukor
- 1⁄4 csésze méz
- 3 EL Narancslé
- 1 evőkanál Dijoni mustár
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük a növényi olajat. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne füstöljön, különben a sonkának égett íze lesz.
Adja a sonkaszeletet a serpenyőben lévő forró olajhoz. Addig sütjük, amíg mindkét oldala megbarnul, tapasztalatom szerint általában 3-4 percig oldalanként.
Amíg a sonka sül, ideje elkészíteni a mázat. Egy külön tálban keverjük össze a barna cukrot, a mézet, a narancslevet és a dijoni mustárt. Győződjön meg róla, hogy jól összekeverednek, hogy az ízek kellemes keveredését biztosítsa.
Ha a sonka megpirult, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és öntse rá a mázat. Hagyjuk a mázat párolódni, és gyakran kanalazzuk a sonkára körülbelül 5-7 percig. Ez segít átitatni a máz ízét a sonkával.
Amikor a sonka teljesen megüvegesedett, vegye le a tűzről, és hagyja állni körülbelül 3 percig, mielőtt felszeletelné. Ez időt ad a húsnak a pihenésre és a szaftok visszaszívására, így ízletes és szaftos sonkaszeletet kap.