HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Skillet mázas nedves sonka steak

Ez a sonkaszelet az édes és a sós tökéletes kombinációja, a máznak köszönhetően egy csipetnyi savanykássággal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csontos, teljesen átsütött sonkaszelet Hozzáadott
  • 2 EL Növényi olaj Hozzáadott
  • 14 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 14 csésze méz Hozzáadott
  • 3 EL Narancslé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük a növényi olajat. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne füstöljön, különben a sonkának égett íze lesz.

2. Lépés

Adja a sonkaszeletet a serpenyőben lévő forró olajhoz. Addig sütjük, amíg mindkét oldala megbarnul, tapasztalatom szerint általában 3-4 percig oldalanként.

3. Lépés

Amíg a sonka sül, ideje elkészíteni a mázat. Egy külön tálban keverjük össze a barna cukrot, a mézet, a narancslevet és a dijoni mustárt. Győződjön meg róla, hogy jól összekeverednek, hogy az ízek kellemes keveredését biztosítsa.

4. Lépés

Ha a sonka megpirult, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és öntse rá a mázat. Hagyjuk a mázat párolódni, és gyakran kanalazzuk a sonkára körülbelül 5-7 percig. Ez segít átitatni a máz ízét a sonkával.

5. Lépés

Amikor a sonka teljesen megüvegesedett, vegye le a tűzről, és hagyja állni körülbelül 3 percig, mielőtt felszeletelné. Ez időt ad a húsnak a pihenésre és a szaftok visszaszívására, így ízletes és szaftos sonkaszeletet kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek