HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sült sajtos és fokhagymás töltött mezei gomba

Ezeknek a földes mezei gombáknak a főzése és töltése valóban egy kulináris kaland, amiért megéri! Tartalmasak, ízletesek és nagyon laktatóak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Nagyméretű mezei gomba Hozzáadott
  • 4 szeletek Szikkadt kenyér Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, összezúzva Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 2 EL petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (180°C-ra, ha légkeveréses sütőben sütjük). Tapasztalataim szerint a megfelelő sütőhőmérséklet fenntartása kulcsfontosságú a gomba egyenletes és tökéletes sütéséhez.

2. Lépés

Tisztítsa meg a gombát úgy, hogy nedves ruhával óvatosan megtörli. Távolítsuk el a szárukat, vágjuk apróra, és tegyük félre. Ne feledje, hogy óvatosan bánjon a gombával, nehogy megsérüljön.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik - általában körülbelül 5 percig tart. Adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott gombaszárat, és főzzük további 5 percig.

4. Lépés

Közben a szikkadt kenyeret konyhai robotgépben addig turmixoljuk, amíg morzsává nem válik. Úgy tapasztaltam, hogy a szikkadt kenyér sokkal kívánatosabb és ropogósabb textúrát ad, mint a friss kenyér.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és adja hozzá a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a reszelt sajtot, valamint ízlés szerint sót és borsot. Keverje jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.

6. Lépés

Töltsön meg minden gombafejet a keverékkel, és helyezze őket egy tepsibe. A maradék olívaolajat csepegtesse a töltött gombákra - ez szép aranyszínűvé teszi őket, és fokozza az ízüket.

7. Lépés

Süssük körülbelül 20 percig, vagy amíg a gomba megpuhul, és a töltelék aranybarnára sül. Javaslom, hogy a sütési idő vége felé figyeljünk a gombára, mert könnyen megéghet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új