HIRDETŐ

Svéd húsgolyó barnamártással

Svéd húsgolyók barnamártással recept otthon, egyszerűen és gyorsan. Ezt a finom, húsos étekot a svéd IKEA áruházakból ismerhetjük. Főételként fogyasztható körettel, például friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével, de remek például kisebb falatokként, aperitifeként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott

Barnamártáshoz:

  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml húsleves alaplé Hozzáadott
  • 1 dl tejszín Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra. Keverjük össze a darált hússal, a tojással, a tejjel és a zsemlemorzsával. Fűszerezzük sóval és borssal.

2. Lépés

Formázzunk gombócokat a húsmasszából és tegyük őket előmelegített serpenyőbe az olajjal és a vajjal. Süssük őket közepes lángon, míg minden oldaluk aranybarna nem lesz.

3. Lépés

A barnamártáshoz olvasszuk meg a vajat egy lábasban, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Fokozatosan öntsük hozzá a húslevest, majd a tejszínt és fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük a mártást addig, míg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Tálaljuk a húsgolyókat a barnamártással, köretként használhatunk például burgonyapürét vagy friss zöldségsalátát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új