HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes francia tojás edényben Oeufs en Cocotte

A tükörtojás egy klasszikus francia étel, amely egyszerre elegáns és könnyen elkészíthető. Ebben a receptben a vízfürdőben főzött friss tojás krémessége a sajt, a tejszín és az Ön által választott kiegészítők, például sonka, fűszernövények vagy spenót keverékével. Ez egy hihetetlenül laktató étel, amely tökéletes reggelire, villásreggelire vagy akár egy könnyű vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 Nagyméretű szabadföldi tojások Hozzáadott
  • Vaj, a kenéshez Hozzáadott
  • 4 EL Tejszínt Hozzáadott
  • 4 EL Reszelt Gruyere sajt Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Apróra vágott friss fűszernövények (pl. metélőhagyma, petrezselyem vagy kakukkfű) opcionálisan Hozzáadott
  • 2 szeletek Sonka, apró darabokra vágva választható Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és enyhén vajazzunk meg két kis formát.

2. Lépés

Ha sonkát vagy egyéb kiegészítőket használ, tegye azokat a tálkák aljába.

3. Lépés

Üssön két tojást mindegyik formába. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a sárgáját.

4. Lépés

Minden tojáshoz két evőkanál tejszínt kanalazzon, majd néhány evőkanál sajtot.

5. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal és szórjuk meg apróra vágott fűszernövényekkel, ha használjuk.

6. Lépés

Tegye a tepsit egy sütőtálba, és töltse meg az edényt forró vízzel, amíg a víz félig felér a tepsik oldaláig.

7. Lépés

Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 15-18 percig, vagy amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még folyós. A sütési időt attól függően változtassuk meg, hogy mennyire szeretjük a sárgáját folyósnak vagy keménynek.

8. Lépés

Tálaljuk azonnal ropogós kenyérrel, ha szükséges.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új