Forrás: Pixabay
Tökéletes francia tojás edényben Oeufs en Cocotte
A tükörtojás egy klasszikus francia étel, amely egyszerre elegáns és könnyen elkészíthető. Ebben a receptben a vízfürdőben főzött friss tojás krémessége a sajt, a tejszín és az Ön által választott kiegészítők, például sonka, fűszernövények vagy spenót keverékével. Ez egy hihetetlenül laktató étel, amely tökéletes reggelire, villásreggelire vagy akár egy könnyű vacsorára is.
Hozzávalók
- 4 Nagyméretű szabadföldi tojások
- Vaj, a kenéshez
- 4 EL Tejszínt
- 4 EL Reszelt Gruyere sajt
- Só és bors, ízlés szerint
- 2 kanalak Apróra vágott friss fűszernövények (pl. metélőhagyma, petrezselyem vagy kakukkfű) opcionálisan
- 2 szeletek Sonka, apró darabokra vágva választható
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és enyhén vajazzunk meg két kis formát.
Ha sonkát vagy egyéb kiegészítőket használ, tegye azokat a tálkák aljába.
Üssön két tojást mindegyik formába. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a sárgáját.
Minden tojáshoz két evőkanál tejszínt kanalazzon, majd néhány evőkanál sajtot.
Ízesítsük sóval, borssal és szórjuk meg apróra vágott fűszernövényekkel, ha használjuk.
Tegye a tepsit egy sütőtálba, és töltse meg az edényt forró vízzel, amíg a víz félig felér a tepsik oldaláig.
Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 15-18 percig, vagy amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még folyós. A sütési időt attól függően változtassuk meg, hogy mennyire szeretjük a sárgáját folyósnak vagy keménynek.
Tálaljuk azonnal ropogós kenyérrel, ha szükséges.