HIRDETŐ

Forrás: kajakiki from Getty Images Signature

Tökfőzelék fagyasztott tökből habarással

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Főzelék

  • 500 g fagyasztott tök Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott

Habarás

  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk, és paprikázzuk. Közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg a tök megpuhul.

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a habarást. A lisztet keverjük össze a tejjel és a tojással, majd öntsük a puhán párolódó tökhöz.

4. Lépés

Folyamatos keverés mellett főzzük tovább a főzeléket, amíg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.

5. Lépés

Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új