HIRDETŐ
Forrás: kajakiki from Getty Images Signature
Tökfőzelék fagyasztott tökből habarással
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Főzelék
- 500 g fagyasztott tök
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál étolaj
Habarás
- 2 evőkanál liszt
- 200 ml tej
- 1 tojás
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk, és paprikázzuk. Közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg a tök megpuhul.
3. Lépés
Ezalatt készítsük el a habarást. A lisztet keverjük össze a tejjel és a tojással, majd öntsük a puhán párolódó tökhöz.
4. Lépés
Folyamatos keverés mellett főzzük tovább a főzeléket, amíg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.
5. Lépés
Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.