HIRDETŐ

Forrás: oliwiaziolkowska from Getty Images

Torta cseresznyével és mascarponekrémmel

Ez a torta számos alkalomra tökéletes, nem csak egyszerű desszertnek. Már többször volt alkalmam elkészíteni, és minden alkalommal tökéletes lett. Remélem, hasznosnak találod a tapasztalataimat és a tippjeimet az elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Emésztő keksz Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 250 g Cukor Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 kanalak Zselatinok Hozzáadott
  • 3 kanalak Vizek Hozzáadott
  • Cseresznye a díszítéshez Hozzáadott
  • meggylekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsoljuk finom morzsává. Tippem: ezt könnyebb egy turmixgép segítségével elvégezni.

2. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a morzsolt kekszet, és jól keverjük össze. Az így elkészített keveréket terítsük el a tortaforma alján, és kézzel nyomkodjuk bele, hogy egyenletes és szilárd legyen. Tegye a formát 30 percre a hűtőszekrénybe.

3. Lépés

Közben készítsük elő a cseresznyét. Csöpögtessük le a levüket, majd keverjük bele a cukrot. Kis lángon főzzük körülbelül 20 percig, amíg a cukor feloldódik. Tegyük félre hűlni.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot a krémsajttal. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és hozzáadjuk a keverékhez, jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós.

5. Lépés

Tegye a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe, hogy a keverék jól megdermedjen.

6. Lépés

Kenje meg a krémet cseresznyelekvárral, és díszítse cseresznyével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek