HIRDETŐ

Forrás: oliwiaziolkowska from Getty Images

Torta cseresznyével és mascarponekrémmel

Ez a torta számos alkalomra tökéletes, nem csak egyszerű desszertnek. Már többször volt alkalmam elkészíteni, és minden alkalommal tökéletes lett. Remélem, hasznosnak találod a tapasztalataimat és a tippjeimet az elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Emésztő keksz Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 250 g Cukor Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 kanalak Zselatinok Hozzáadott
  • 3 kanalak Vizek Hozzáadott
  • Cseresznye a díszítéshez Hozzáadott
  • meggylekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsoljuk finom morzsává. Tippem: ezt könnyebb egy turmixgép segítségével elvégezni.

2. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a morzsolt kekszet, és jól keverjük össze. Az így elkészített keveréket terítsük el a tortaforma alján, és kézzel nyomkodjuk bele, hogy egyenletes és szilárd legyen. Tegye a formát 30 percre a hűtőszekrénybe.

3. Lépés

Közben készítsük elő a cseresznyét. Csöpögtessük le a levüket, majd keverjük bele a cukrot. Kis lángon főzzük körülbelül 20 percig, amíg a cukor feloldódik. Tegyük félre hűlni.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot a krémsajttal. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és hozzáadjuk a keverékhez, jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós.

5. Lépés

Tegye a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe, hogy a keverék jól megdermedjen.

6. Lépés

Kenje meg a krémet cseresznyelekvárral, és díszítse cseresznyével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új