Forrás: oliwiaziolkowska from Getty Images
Torta cseresznyével és mascarponekrémmel
Ez a torta számos alkalomra tökéletes, nem csak egyszerű desszertnek. Már többször volt alkalmam elkészíteni, és minden alkalommal tökéletes lett. Remélem, hasznosnak találod a tapasztalataimat és a tippjeimet az elkészítésében.
Hozzávalók
- 200 g Emésztő keksz
- 100 g Vaj
- 500 g cseresznye
- 250 g Cukor
- 500 g mascarpone sajt
- 200 ml Krém
- 2 kanalak Zselatinok
- 3 kanalak Vizek
- Cseresznye a díszítéshez
- meggylekvár
Eljárás
A kekszet morzsoljuk finom morzsává. Tippem: ezt könnyebb egy turmixgép segítségével elvégezni.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a morzsolt kekszet, és jól keverjük össze. Az így elkészített keveréket terítsük el a tortaforma alján, és kézzel nyomkodjuk bele, hogy egyenletes és szilárd legyen. Tegye a formát 30 percre a hűtőszekrénybe.
Közben készítsük elő a cseresznyét. Csöpögtessük le a levüket, majd keverjük bele a cukrot. Kis lángon főzzük körülbelül 20 percig, amíg a cukor feloldódik. Tegyük félre hűlni.
Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot a krémsajttal. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és hozzáadjuk a keverékhez, jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós.
Tegye a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe, hogy a keverék jól megdermedjen.
Kenje meg a krémet cseresznyelekvárral, és díszítse cseresznyével.