Forrás: Elenasfotos via Getty Images
Ünnepi tiramisu speculoos-szal és málnával
A "Tiramisu speculoos-szal és málnával" receptje új szintre emeli a hagyományos olasz desszertet. Ideális az ünnepi időszakban, amikor friss málnát nehéz beszerezni. Ha a mézeskalácsot speculoos kekszre cseréljük, az egyedi ízt és textúrát ad, a málna pedig könnyeddé és üdévé teszi a desszertet. Ezt a receptet már sokszor készítettem barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig nagy sikert aratott!
Hozzávalók
- 200 g Speculoos keksz
- 500 g mascarpone
- 4 tojássárgája
- 100 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 2 evőkanál Amaretto (nem kötelező)
- 300 g málna (friss vagy fagyasztott)
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A málnás speculoos tiramisu elkészítéséhez kezdje a speculoos kekszek összetörésével egy fagyasztózacskóban. Egy sodrófa vagy egy pohár alja remekül működik ehhez. Azt szeretné, ha a nagyobb és finomabb darabok keveréke lenne - ettől lesz a tiramisu nagyszerű textúrájú.
Egy nagy tálban verjük krémesre a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliarúd magjait és (ha szeretnénk) az amarettót. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük jól össze, amíg minden jól össze nem áll. Egy kis tipp: a mascarpone jobban verődik, ha szobahőmérsékletű.
Most tegye a szétmorzsolt spekulátuskeksz felét egy tálba. Kenje rá a mascarponekrém felét, és tegyen rá egy réteg málnát. Ismételje meg a rétegezést a többi hozzávalóval.
A málnás speculoos tiramisut legalább 2 órára tegye a hűtőszekrénybe, hogy megfelelően megdermedjen. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg. A díszítéshez friss málnát vagy mentát is adhatunk hozzá.