HIRDETŐ

Forrás: JOSE LUIS VEGA GARCIA via iStockPhotos

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 ml meleg tej Hozzáadott
  • 7 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Disznózsír (Lardo) Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az Ensaimada de Mallorca recept sütéséhez először szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Oldjuk fel a száraz élesztőt a cukorral a langyos tejben, és öntsük a mélyedésbe. Keverjük össze egy kevés liszttel az oldaláról, és hagyjuk kelni kb. 15 percig. Javaslom, hogy a tálat takarjuk le egy konyharuhával, hogy megvédjük az élesztőt a huzattól.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, a sót és 50 g lardo-t a tálhoz, és gyúrjuk simára. Ha a tészta túl ragacsos, adhatunk hozzá még egy kis lisztet. Ezután fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg a duplájára nem kelt.

3. Lépés

A tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki, és kenjük rá a maradék lardo-t. Ezután a tésztát mindkét oldalról a közepe felé feltekerjük, és a tekercset csigává formázzuk.

4. Lépés

A tésztacsigát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és letakarva hagyjuk kelni további 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

5. Lépés

Süssük az ensaimada de Mallorca-t kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sül. Sütés után szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új