HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lebemaja

Vegán citromos csicseriborsó lencsesaláta

A fehérjedús csicseriborsó és lencse keveréke, valamint a zöldségek élénk választéka teszi ezt a csicseriborsó-lencsesalátát olyan csábítóvá vizuálisan, mint amilyen kiadós és ízletes.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4

Összetevők:

  • 1 csésze szárított lencse Hozzáadott
  • 1 konzervek Csicseriborsó, lecsepegtetve és leöblítve Hozzáadott
  • 1 Piros paprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Sárga paprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Uborka, kockára vágva Hozzáadott
  • 12 csésze friss petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott
  • 14 csésze friss menta, apróra vágva Hozzáadott

Citromos vinaigrette

  • 0.3 csésze citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze olívaolaj Hozzáadott
  • 1 pod fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a lencse főzésével a csomagolás utasításai szerint. A forrásban lévő vízhez néhány babérlevelet szoktam adni, ez kihozza a lencse természetes földes ízét. Ha megfőtt, öblítsük le hideg víz alatt, és tegyük félre.

2. Lépés

Amíg a lencse fő, addig a zöldségek elkészítéséhez is hozzákezdhet. Kockázza fel a paprikát, a hagymát és az uborkát. Az uborkát mindenképpen magtalanítsuk, mielőtt felkockázzuk, mert ez megakadályozza, hogy a saláta vizes legyen.

3. Lépés

Egy nagy salátástálban keverje össze a főtt lencsét, a leöblített csicseriborsót, a felkockázott zöldségeket és az apróra vágott fűszernövényeket. A kombinálás, amíg a lencse kissé meleg, segít a zöldségeknek megőrizni ropogósságukat, a fűszernövények pedig átjárják az ízüket a keverékbe.

4. Lépés

Itt az ideje, hogy elkészítsük a citromos vinaigrette-et. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a darált fokhagymát, a sót és a borsot. Javaslom, hogy frissen facsart citromlevet használjunk az extra pikantéria érdekében!

5. Lépés

Végül öntsük a salátára a citromos vinaigrette-et, és forgassuk össze, amíg minden jól át nem vonja a salátát. Szükség esetén további sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek